Societat 07/10/2021

Detenen 11 persones en un operatiu contra el tràfic d'heroïna i marihuana a Son Gotleu

La Policia Nacional mostra preocupació per l'augment de consum d'aquestes drogues als carrers del barri palmesà

ARA Balears
2 min
Imatge de l'operatiu policial a Son Gotleu.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut 11 persones amb motiu de l'operació Krepis, desplegada al barri de Son Gotleu, a Palma, contra el tràfic d'heroïna i marihuana, que ha experimentat un increment els darrers anys, segons el cos policial. Dels arrestats, almenys nou tenien antecedents penals i alguns tenen un ampli historial en tràfic d'estupefaents. Són nou homes i dues dones. Deu persones són d'origen nigerià i una, espanyola, ha informat Europa Press.

Els agents varen inspeccionar cinc establiments –bars, perruqueries i una tenda d'ultramarins. El cap del Grup II d'Estupefaents de la UDICO (Unitat de Drogues i Crim Organitzat), Faustino Nogales, ha argumentat que l'objectiu principal de l'operatiu era obtenir indicis suficients de l'activitat de tràfic i no tant requisar una gran quantitat de droga. En total, s'han trobat unes 40 paperines d'heroïna i 70 dosis de marihuana.

Nogales ha explicat que hi havia una "demanda veïnal bastant important" en relació amb el tràfic al carrer a Son Gotleu, un problema que s'ha "enquistat" i, a més, en zones sensibles com àrees properes a escoles. Els investigadors han constatat que els traficants funcionaven de manera autònoma i sense formar una organització estructurada.

L'organització feia servir fins a tres persones per fer arribar la droga als consumidors. A més, amagaven les substàncies a llocs d'accés complicat, com ara forats entre llambordins, rodes de cotxes, armaris d'electricitat o jardineres. Fins i tot se l'empassaven si detectaven la presència de la Policia.

Increment del consum d'heroïna

A banda d'això, la investigació ha detectat que els venedors exercien cert "sotmetiment" sobre els compradors, aprofitant la seva addicció, per aconseguir que col·laborassin amb el transport de la mercaderia, per exemple. En aquest sentit, Nogales ha expressat preocupació per l'increment del consum d'heroïna a Son Gotleu, en ple carrer a zones apartades, però "visibles".

El perfil del consumidor d'heroïna és de persones de més de 25 anys, mentre que en el cas de la marihuana solen ser persones molt joves, de vegades menors. L'inspector no ha concretat l'origen de l'heroïna, tot i que ha apuntat que és habitual que procedeixi de l'Afganistan, el Pakistan o Turquia i que entri a Mallorca a través de grans distribuïdors a Barcelona. Per ara, la investigació continua oberta.

stats