Societat 08/01/2021

Detecten cinc nous casos de coronavirus en la segona jornada de cribratge massiu a Son Serra - la Vileta

Aquest divendres, 1.198 veïns s'han sotmès als tests d'antígens

Ara Balears
1 min
El cribratge a la Vileta.

PalmaLa segona jornada de cribratge massiu a Son Serra - la Vileta ha frenat cinc cadenes de contagi de coronavirus. Segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, aquest divendres 1.198 veïns s'han sotmès als tests d'antígens i s'han detectat cinc nous positius.

Fins al moment, s'han fet un total de 1.993 proves i s'han detectat 22 positius. Aquest dissabte serà el darrer dia que els veïns de la Zona Bàsica de Salut de Son Serra - la Vileta podran fer-se el test d'antígens amb l'objectiu de frenar l'expansió del coronavirus en aquests barris.

Cal recordar que la Zona Bàsica de Salut de Son Serra - la Vileta, que inclou vuit barris, és una de les que més incidència tenen de les Balears. Els darrers 14 dies, segons les dades obtingudes a través de proves de detecció d'infecció activa sense depurar, s'hi han diagnosticat 261 casos, xifra que suposa una incidència de 922,75 casos per cada 100.000 habitants. A més, la taxa de positivitat mitjana de la darrera setmana se situa en un 11,92%, que pràcticament quadruplica la recomanada per les autoritats sanitàries.

L'Ajuntament de Palma ha detallat també que la zona per dur a terme el cribratge s'ha dividit en dos àmbits: un que es va fer als barris de Son Roca i Son Ximelis, que va acabar amb 1.295 persones i 13 positius, i l'altre (que ha començat aquest dijous i es durà a terme fins dissabte) a la resta de la zona bàsica –Son Xigala, Son Serra - la Vileta, Los Almendros - Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada.

stats