Societat 01/11/2020

Desmantellen una festa de Halloween a Eivissa amb 120 persones

Els fets varen ocórrer a Santa Eulària

Ara Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil va desmantellar dissabte a la nit una festa amb 120 persones en una casa de Can Furnet, a la localitat de Jesús, ubicada al municipi de Santa Eulària, a Eivissa. Per les disfresses que portaven els participants, els agents varen determinar que es tractava d'una festa de Halloween, segons ha informat Efe.

Els agents varen intervenir-hi poc abans de les quatre de la matinada. En arribar al lloc dels fets, es varen trobar amb una festa amb música i càtering. Els 120 participants seran denunciats, segons el cos de seguretat.

Aquesta actuació va rebre el suport de la Policia Local de Santa Eulària. El cos municipal, a més, va posar durant la mateixa nit set propostes més de sanció per incompliment del toc de queda.

Concentració amb un detingut

Per altra banda, la Policia Local d'Eivissa, amb la Policia Nacional, va arrestar una persona i va posar 28 denúncies a una concentració no autoritzada que es va dur a terme també durant la nit de dissabte a diumenge al passeig de Vara de Rey com a protesta contra les mesures de prevenció del covid-19.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Eivissa en un comunicat, un centenar de manifestants es varen concentrar al passeig, sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat. A més, quan els agents varen demanar l'autorització de la concentració, alguns dels manifestants varen reaccionar amb violència, insultaren els policies i instaren la resta de participants a fer el mateix.

Com a resultat d'això, els policies locals varen detenir un manifestant per desobediència greu, amenaces i per provocar la resta dels assistents a actuar contra els agents. Aquesta persona no es va identificar i anava indocumentada.

Contenidors cremats a Eivissa

En total, la Policia Local ha posat 18 propostes de multa per no portar la mascareta, quatre per desobediència als agents i sis més per incomplir l'horari del toc de queda. Durant la nit, també s'han posat dues denúncies per renou en una casa i s'han controlat diversos incendis en tres contenidors de fems, que varen haver de sufocar els Bombers d'Eivissa.

stats