Societat 17/07/2020

Desinfecten els cementeris de Ciutadella després que un treballador donàs positiu en coronavirus

S'ha activat també un dispositiu de rastreig dels contactes estrets de l'home

Ara Balears
1 min
El cementiri de Ciutadella serà un dels punts de visita obligada per Tots Sants.

PalmaL'Ajuntament de Ciutadella ha activat el protocol de desinfecció dels dos cementeris municipals arran de la detecció d'un positiu en coronavirus d'un treballador d'una d'aquestes instal·lacions. Segons han informat fonts municipals, davant aquest positiu i per evitar nou contagis, a partir d'aquest divendres, les incineracions es duran a terme a Maó, mentre que els funerals es continuaran fent a Ciutadella, garantint la seguretat sanitària. La previsió és reobrir els cementeris dilluns que ve amb la certesa d'haver eliminat qualsevol possible rastre del virus.

D'altra banda, s'han fet les proves PCR a tots els companys del treballador municipal del cementeri, així com als membres de la Policia Local que haurien tingut contacte amb el contagiat. A més, s'ha activat també un dispositiu de rastreig dels contactes estrets de l'home al llarg dels darrers dies.

El treballador municipal es troba hospitalitzat a l'hospital Mateu Orfila de Maó i, a hores d'ara, es desconeix el focus del contagi. A més, la seva dona i el seu fill estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC).

Aquest divendres, Menorca ha registrat sis contagiats en seguiment, i des que es va iniciar la pandèmia han estat atesos 121 positius per covid-19 a l'illa.

stats