Societat 15/03/2021

Una desena de persones es concentren per un judici contra l'actuació policial en un desnonament

Els acusen d'utilitzar la violència

2 min
Entitats manifestants

PalmaUna desena de persones –membres d'Arran, Alerta Solidària, la CUP i Stop Desnonaments– s'han reunit aquest dilluns davant els jutjats de l'avinguda d'Alemanya (Palma) per protestar contra l'actuació policial en un desnonament a Verge de Lluc. Segons els denunciants, dia 9 de març del 2020 les entitats intentaven ajudar un matrimoni i la policia les va treure de manera agressiva. Cada una de les persones denunciants ha rebut sancions que oscil·len entre els 600 i 1.000 euros.

En principi, el judici s'havia de fer dia 3 de març d'enguany, però es va ajornar fins avui. En una nota, la CUP explica que el dia del desnonament la policia desplegà un dispositiu "desmesurat" i utilitzà una "violència innecessària" contra les persones que donaven suport a la parella desnonada. Fins i tot, la dona "va ser evacuada per l'ambulància", denuncia l'entitat.

"Volíem ajudar la família i vàrem ser agredits per l'operatiu policial", apunta el membre d'Arran Saúl Naranjo. Cal destacar també que quan els denunciants sol·licitaren el nombre de placa al responsable de l'operatiu, se'ls donà un número fals i, com a conseqüència, "quasi es tanca el cas", afegeix Mònica Irene Calinosca, una altra de les denunciants membre de Stop Desnonaments. "Érem al portal, la policia ens en va treure a la força. Els agents s'alternaven per treure'ns de dos en dos", apunta la denunciant.

Segons la CUP, la policia exerceix "una violència desmesurada" en molts desnonaments, però, tot i ser denunciats, el casos s'acaben arxivant. En aquest cas, les entitats s'han trobat amb "múltiples entrebancs per arribar a judici" perquè els agents no s'identificaren i el responsable de l'operatiu donà un número de placa fals. "El judici es fa a les portes de caducar el procediment. És un clar abús de poder i esperam que es faci justícia", relata Calinosca.

stats