Incendis

Una desena de ferits, tres greus, en un tren que s'ha vist atrapat per un dels incendis del País Valencià

La resta de passatgers, il·lesos, han estat traslladats per carretera fins les seves poblacions de destí

Ara
2 min
Una captura de pantalla d'un dels vídeos gravats des del tren que s'ha vist atrapat per les flames de l'incendi de Bejís

BarcelonaUna desena de viatgers d'un tren de Renfe que cobria aquest dimarts a la tarda el trajecte entre València i Saragossa han resultat ferits, tres d'ells de caràcter greu per cremades i vuit de caràcter lleu, després que el tren s'hagi aturat per la proximitat de l'incendi de Begís, un dels dos grans incendis que continua actiu al País Valencià i que ja ha cremat més de 700 hectàrees. Alguns dels viatgers han baixat del comboi espantats per la proximitat del foc, en algun cas, trencant les finestres, segons han informat a Europa Press fonts de Renfe.

La maquinista, que ha demanat als viatgers que es quedessin al tren, ha pogut dirigir-se a la cabina del darrera per fer retrocedir el comboi fins a l'estació més propera, la de Caudiel, cosa que ha evitat que es registressin més danys personals, han detallat les mateixes fonts. Alguns dels viatgers han patit cremades i han estat atesos pels serveis sanitaris que s'han desplaçat a l'estació. Els tres ferits de més gravetat han estat traslladats en helicòpter i ambulància a diversos hospitals de la zona, mentre que la resta d'afectats de caràcter lleu han estat atesos en un hospital de campanya habilitat a la zona de l'incendi, segons ha explicat la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. La resta de passatgers il·lesos han estat traslladats per carretera fins la població de destí.

Entre els ferits hi hauria una mare, que ha patit cremades extenses, i el seu fill menor d'edat -en aquest cas, amb cremades de caràcter lleu- així com una dona de 58 anys que també es troba en pronòstic greu per les cremades patides, així com una menor de 15 anys que també hauria patit ferides de caràcter lleu, ha explicat en declaracions a À Punt, el conseller de Sanitat del govern valencià, Miguel Mínguez.

Ara s'investiga com ha passat tot plegat. Tot apunta que un canvi en la direcció del vent hauria apropat el foc a les vies, cosa que hauria fet aturar el comboi i els passatgers n'haurien sortit mentre la maquinista anava cap a la part posterior del tren per poder tornar enrere. El president valencià, Ximo Puig, s'ha limitat a dir -també a À Punt- que el vent "ha fet arribar el foc a les vies" i ha afegit que Renfe "donarà les explicacions oportunes del que ha passat".

Dos Bombers ferits

D'altra banda, dos bombers que participaven en les tasques d'extinció de l'incendi de Bejís, també han resultat ferits per cremades. Puig ha assegurat que l'evolució del foc és "extraordinàriament complicada, molt difícil", pels canvis de direcció del vent que bufa a la zona i que ha obligat a desallotjar un miler de veïns de tres municipis propers al foc. El president valencià ha subratllat que la prioritat és preservar la seguretat dels efectius d'extinció i de la població i ha fet una crida a la calma i a seguir les indicacions de les autoritats. Els efectius d'emergències es plantegen un canvi en l'estratègia per frenar l'evolució de les flames, ja que s'espera que en les pròximes hores les condicions meteorològiques canviïn i siguin més favorables per estabilitzar el foc.

stats