Societat 09/09/2020

Desconvoquen la vaga dels treballadors de l'ORA de Palma

El comitè de vaga i la direcció de l'empresa han arribat a un acord

Ara Balears
1 min
El servei d'ORA de Palma serà municipal a partir de juny de 2019

PalmaLes aturades i la vaga previstes a la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) de Palma s'han desconvocat després que la direcció de l'empresa pública i els sindicats hagin arribat a un acord aquest dimecres, segons ha confirmat l'Ajuntament de Palma i el comitè de vaga.

Entre els acords signats destaca la convocatòria per negociar un nou conveni col·lectiu i suspendre temporalment la recuperació del permís retribuït recuperable decretat durant l'estat d'alarma. En matèria d'Incapacitat Temporal (IT) s'ha previst aplicar als treballadors de Bicipalma i al personal subrogat dels aparcaments l'acord d'IT que tenen els membres de l'ORA.

Els treballadors subrogats dels aparcaments i Bicipalma podran gaudir dels dies 24 i 31 de desembre com a festius no laborables i es podran recuperar en cas d'haver de treballar. L'empresa també es compromet a modificar les jornades parcials a jornada completa de 12 controladors del servei d'ORA amb jornades actuals de 37 i 38 hores setmanals. A més, es negociarà la suspensió temporal d'aquest servei en cas d'altes temperatures o pluja.

El gerent de la SMAP, Pedro Manera, ha assenyalat que el creixement de l'empresa fa necessari negociar un conveni col·lectiu diferenciat entre els aparcaments, l'ORA i Bicipalma. També s'han de homogeneïtzar les categories laborals dins de l'empresa. El comitè de vaga havia convocat aturades a partir d'aquest divendres, 11 de setembre, i una vaga a partir de dia 14, a més de concentracions els dies 18 i 14 del mateix mes.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, ha convidat els delegats de l'EMT perquè tornin a negociar i desconvoquin les aturades d'aquesta setmana i la vaga indefinida prevista per al 14 de setembre.

stats