Societat 14/09/2022

Descobreixen dues cases de l'època britànica al Teatro Salón del Castell

També s’han trobat objectes de la vida quotidiana de finals del segle XVIII i mitjan segle XIX

Iván Martín
1 min
Imatge del projecte de millora del Teatro Salón d'Es Castell.

MAÓLes feines de prospecció del subsol del Teatro Salón del Castell s'han reprès aquesta setmana i tenen l’objectiu de catalogar les restes arqueològiques que s’han trobat sota l'edifici. Les tasques les estan dirigint els arqueòlegs Borja Corral i Carlos de Salort, i es duen a terme mentre s’avança en la redacció del projecte de rehabilitació de l’antic teatre.

Els treballs de prospecció han posat al descobert l’existència de dues cases de l’època britànica sota el teatre, que són una mostra de les primeres edificacions de l’actual poble del Castell. També s’han trobat objectes de la vida quotidiana de finals del segle XVIII i mitjan segle XIX, com vaixelles, olles o pipes de fumar, entre d'altres. Ara tots aquests elements s’estan estudiant i catalogant. D’aquesta manera, les feines permetran conèixer millor la història de l’immoble i els orígens del municipi, així com fer valer l’arqueologia del segle XIX a Menorca. 

L’any 2020, l’Ajuntament va comprar l’antic Teatro Salón, amb l'objectiu de convertir-lo en un centre multifuncional on es podran dur a terme espectacles teatrals, exposicions, projeccions, conferències i tota mena d’activitats culturals. A més, l'edifici també acollirà les dependències de l'àrea de Cultura. La compra es va tancar per un import de 378.000 euros, que es van finançar a través d’una partida destinada a inversions financerament sostenibles.

stats