Societat 22/04/2022

Denuncien 35 propietaris de cans per incomplir la normativa a Palma

La majoria de sancions són per dur l'animal a lloure, és a dir, sense corretja

ARA Balears
1 min
Imatges de la campanya al districte Llevant.

La Policia Local de Palma ha denunciat 35 propietaris de cans per incomplir l'ordenança d'animals de companyia al Districte Litoral. El cos municipal ha fet una campanya en aquesta zona durant 10 dies, que s'ha estès als barris de l'Arenal, les Meravelles, Can Pastilla i el Coll d'en Rabassa.

En concret, els agents han posat 35 denúncies per cans a lloure –és a dir, sense corretja– (5 a l'Arenal, 2 a les Meravelles, 4 a Can Pastilla i 24 al Coll d'en Rabassa), una per dur un ca potencialment perillós sense morrió (a Can Pastilla), una per no recollir excrements i una per falta de xip (ambdues al Coll d'en Rabassa). La iniciativa de fer aquesta campanya va sorgir a les Taules de Seguretat i Convivència (SECON) de la Policia de Barri arran de les peticions veïnals.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, les Meses SECON de la Policia de Barri estan formades per comandaments de la Policia Local, de Seguretat Ciutadana i representants del districte i de les entitats veïnals i tenen un caràcter periòdic. En elles, representants veïnals participen directament juntament amb la policia en el procés de diagnòstic, planificació, disseny d'alternatives, control de la implementació i avaluació de resultats de la problemàtica de seguretat i convivència de districte.

stats