Successos
Societat 01/12/2022

La demolició de cases de Son Banya destapa dos punts de venda de droga

La Policia Nacional també va desarticular un punt de cria il·legal de cans, entre els quals n'hi havia de robats

2 min
Imatge d'un dels punts de venda desarticulat a Son Banya.

PalmaLa Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local de Palma, va desmantellar dos punts de venda de droga ahir dimecres a dues de les barraques que van esbucar a Son Banya. Des del matí, van muntar un dispositiu de seguretat i ordre públic amb motiu dels desnonaments judicials que hi havia programats.

Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, els agents van trobar una construcció de quatre metres quadrats a l'interior de la qual hi havia una bàscula i paperines d'heroïna disposades per a la venda. Davant això, van avisar el grup d'Estupefaents i la Policia Científica per analitzar-ho.

En una altra de les parcel·les, on ja van esbucar diverses estances en anteriors actuacions, els policies van detectar que hi havien construït un mur que impedia veure'n l'interior. La construcció, que també s'havia d'enderrocar, no tenia sostre, però sí un habitacle contigu.

Davant això, van sol·licitar l'actuació de la unitat dels Mitjans Aeris-Drons de la Policia Nacional amb l'objectiu de tenir una perspectiva d'aquesta i veure com estava establerta. Així, amb un dron van aconseguir accedir a l'habitacle, on van trobar un espai on criaven cans de manera il·legal, amb 12 en total, 8 dels quals eren de raça perillosa. A més, dos d'ells figuraven com a robats al seu xip.

Imatges dels cans intervinguts.

Una detinguda

Pel que fa als cans, la protectora es va fer càrrec dels cans i els van traslladar a dependències municipals. Ara bé, arran de l'actuació de la policia, una veïna del poblat va treure un ganivet i va amenaçar un usuari de l'assentament, culpant-lo de la retirada dels animals. Els agents van haver d'intervenir i, tot i demanar-li que aturàs, la dona no va atendre a la seva petició. Així, van haver de reduir-la i detenir-la com a presumpta autora d'un delicte de desobediència greu.

A continuació, van veure que a l'habitacle contigu al lloc on eren els cans hi havia un punt de venda de droga, on van trobar substàncies estupefaents: 40 grams de cocaïna, un pot de marihuana, una tauleta d'haixix, doblers en efectiu i eines per a la seva preparació. També hi havia una zona dedicada al consum d'aquestes drogues. Després de desmantellar els dos punts de venda de droga, van esbucar la construcció.

stats