Societat 19/03/2018

La plataforma Mos Movem demana a Armengol que no sigui "còmplice del nacionalisme"

L'entitat assegura que dotze metges ja han renunciat al seu lloc de feina a causa del decret de català que està previst que s'aprovi aquest divendres

Efe
2 min
La plataforma 'Mos Movem' demana a Armengol que no sigui "còmplice del nacionalisme

La plataforma ciutadana #MosMovem ha demanat aquest dilluns a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que no perjudiqui la sanitat balear i que retiri el decret del català que, segons l'entitat, ha provocat que dotze metges renunciassin al seu lloc de feina.

Davant la "imminent aprovació del decret d'imposició del requisit del català en la sanitat pública balear", l'entitat ha demanat a Armengol que retiri la mesura i "no es deixi arrossegar pels seus socis nacionalistes, que en un exercici d'absoluta irresponsabilitat prioritzen la llengua sobre la salut dels ciutadans".

L'entitat ha anunciat més mobilitzacions si el Govern aprova el decret aquest divendres.

La portaveu de #MosMovem Mallorca i votant socialista, Manuela Cañadas, ha assegurat que "si l'Executiu no fa marxa enrere, la sanitat a les Balears es veurà greument perjudicada".

"Demanam a la presidenta Armengol que ens escolti, que som la veu de molts dels seus votants, més dels que ella pugui imaginar-se", hi ha insistit. La plataforma també ha assegurat que hi ha candidats que, per no tenir el requisit del català, estan quedant exclosos, malgrat tenir les especialitats o formació requerides.

Afegeixen que hi ha places que queden sense cobrir per les quals hi ha serveis que no s'ofereixen, "sobretot a Menorca i Eivissa i en la triple insularitat de Formentera, per la qual cosa els ciutadans al final han de traslladar-se a Mallorca per poder ser atesos".

Segons l'entitat, a l'hospital Son Espases "ja ha partit un metge del servei de rehabilitació i un neurocirurgià", i en assistència primària, un metge de família; a Son Llàtzer, també ha renunciat un metge d'urgències, i a Inca, una doctora d'urgències.

A Eivissa, s'ha produït ja la renúncia de dos metges d'urgències i a més ha quedat vacant la plaça de neuropediatria; i a Menorca ha partit una ginecòloga, un anestesista i un psiquiatre.

Alerten que fins ara la situació afecta dotze facultatius, en una comunitat "clarament importadora de professionals des d'altres comunitats autònomes".

stats