Societat 27/07/2021

Cort subvenciona 20 comunitats de veïns perquè rehabilitin els edificis

El Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc són els barris que s'han beneficiat de les ajudes, de mig milió d'euros

Margalida Munar
2 min
Habitatges del Camp Redó

PalmaL'Ajuntament de Palma ha adjudicat subvencions a una vintena de comunitats de veïns de les barriades del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc perquè rehabilitin els edificis, segons ha informat aquest dimarts la regidora de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. Les ajudes provenen de la convocatòria que convoca cada any el Consistori per millorar habitatges a zones vulnerables, i que enguany disposa d'un pressupost de 500.000 euros.

A hores d'ara s'hi han presentat 39 comunitats de veïns, però només 20 complien tots els requisits per rebre l'ajuda. De la resta, 13 hauran de presentar més documentació per acreditar que poden beneficar-se de la subvenció, mentre que les altres sis peticions han estat denegades. Truyol, però, ha recordat que altres comunitats encara poden demanar ajudes.

"Enguany la convocatòria està resultant un èxit", ha assenyalat l'edil, i ha recordat que el pressupost d'enguany és de 100.000 euros més que l'any passat. "Les subvencions contribueixen a dignificar els barris amb una degradació arquitectònica patent", ha dit la regidora.

Les 20 comunitats beneficiades són considerades àrees vulnerables de la ciutat i es troben en una situació de degradació arquitectònica, urbanística i social, com estableix el Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH-Riba). Molts dels edificis tenen problemes en les instal·lacions de subministrament, com ara els quadres de comptadors d'aigua i d'electricitat, i necessiten una revisió de l'estructura i de les cobertes per impermeabilitzar-les. A més, molts dels habitatges encara no han passat l'Informe d'Avaluació d'Edifici (IAE) obligatori.

La convocatòria té dues línies d'actuació a les quals s'han pogut presentar les diferents comunitats de veïns. La línia A s'aplica a les obres de necessària execució com a resultat d'un IAE desfavorable i té una quantia màxima subvencionable de 30.000 euros per reformar les façanes i les cobertes amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat. La línia B, amb una quantia màxima subvencionable de 20.000 euros, va destinada a rehabilitar els ascensors, les escales i les entrades als blocs de pisos. A més, serveix per millorar zones privades d'ús públic.

stats