Societat 16/04/2020

Cort presenta una plataforma de continguts en xarxa per donar continuïtat a l'activitat dels casals de barri

La iniciativa té per objectiu oferir alternatives a la ciutadania durant l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Alberto Jarabo durant la presentació de la iniciativa.

PalmaEl regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dijous la plataforma de continguts que s'ha habilitat per tal que els usuaris dels casals de barri i tots els ciutadans que ho desitgin puguin accedir a diferents continguts en xarxa durant l'estat d'alarma.

Aquests recursos digitals són un reflex de tot el que es pot trobar als casals de barri, amb iniciatives adreçades a tota la població. Els continguts es presenten en format vídeo i han estat elaborats pels monitors i monitores que durant tot l'any fan les activitats als casals. S'hi incorporen, a més, aportacions fetes per diferents creadors de ciutat.

Cort ha assenyalat que un dels objectius d'aquesta iniciativa, que ja ha posat a l'abast de la ciutadania una quarantena de vídeos, és permetre que els monitors mantinguin els seus llocs de feina oferint les seves classes de manera virtual.

Jarabo ha destacat que "és més important que mai donar resposta a les necessitats i demandes de les persones usuàries habituals dels casals que a causa del coronavirus han de quedar a casa. El nostre projecte comunitari ha de continuar en marxa i disposam de les eines necessàries per fer-ho de manera no presencial". A més, el regidor ha afegit que "volem encoratjar tothom a participar-hi i difondre els continguts que posam a l'abast de la ciutadania".

L'Ajuntament ha explicat que els continguts es divideixen en vuit blocs temàtics: artístic, educació, benestar, exercici, cuina, dansa, tecnologia i família. Les activitats familiars són un bloc temàtic nou que s'incorpora per oferir a les famílies propostes musicals, artístiques i d'oci amb col·laboracions que s'aniran ampliant amb els dies.

Mitjançant tutorials s'ofereixen a la ciutadania noves propostes d'aprenentatge i també l'opció de continuar amb el taller que s'estava cursant, però de manera virtual des de casa. Inicialment s'han penjat una quarantena de vídeos, encara que el contingut s'anirà actualitzant diàriament amb nous materials que aniran complementant-se.

L'accés és lliure per a tota la ciutadania mitjançant l'adreça www.casalsdebarri.cat. Alguns dels continguts ja estan disponibles i d'altres s'acabaran d'incorporar els pròxims dies, ha informat Cort.

stats