Mobilitat
Societat 02/06/2023

Cort inverteix més de 8,6 milions d'euros a renovar les parades de bus de l'EMT a Palma

L'objectiu principal és millorar l'oferta als viatgers del transport públic de Ciutat

ARA Balears
1 min
Les noves parades de l'EMT que instal·larà l'Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat una inversió de més de 8,6 milions d'euros per renovar i millorar les aturades dels busos de l'EMT a Palma. Entre les actuacions previstes destaquen la instal·lació de marquesines i la millora del mobiliari per convertir les aturades en una zona més còmoda per als viatgers i satisfer les necessitats existents.

A través d'un comunicat, Cort ha informat que invertirà 4.834.070 euros a ampliar les voreres d'unes 290 parades amb les següents actuacions: 1.112.451 euros a afegir seients alts i recolzabraços per facilitar la incorporació d'usuaris, 647.075 euros a adaptar i millorar el mobiliari existent i 2.072.111 euros a instal·lar pantalles informatives amb Ciberpass.

Així s'invertiran 6 milions d'euros en el recreixement de voreres, millora i instal·lació del mobiliari i 2,6 milions a la instal·lació de les noves marquesines dotades d'enllumenat. Pel que fa a les marquesines, l'Ajuntament de Palma ha detallat que actualment ja s'han instal·lat les primeres 10 pantalles del total de 227 noves que aniran arribant durant els pròxims mesos. A més, ha explicat que aquestes pantalles permeten oferir informació més clara i actualitzada als viatgers sobre l'arribada dels busos, les combinacions de línies, els horaris i els trajectes, així com els avisos de darrer minut. Es rebran, a partir d'aquest mes de juny, un total de 55 pantalles.

En aquest sentit, han recordat que la Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre i que la inversió en aquestes noves pantalles suposa una passa més per a aquest objectiu.

stats