Societat 18/01/2022

Cort inverteix 110.000 euros en millores a vuit habitatges del Patronat

L'Ajuntament de Palma té 494 immobles de lloguer social, tots ocupats per persones de col·lectius de vulnerabilitat

1 min
Ajuntament de Palma

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha informat aquest dimarts que l'Ajuntament ha invertit en els darrers 12 mesos 110.000 euros en millores a dues zones comunes i vuit immobles que el Patronat de l'Habitatge ofereix a través de contractes de lloguer social a persones que pertanyen a col·lectius de vulnerabilitat. En total, Cort té 494 habitatges d'aquestes característiques, i tots estan ocupats a hores d'ara.

"Aquests habitatges tenen certs desperfectes del mateix ús habitual i derivats de l'edat de l'edifici on es troba aquell habitatge", ha puntualitzat Truyol, qui ha assenyalat que les millores tenen a veure amb "temes de pintura, humitat i reparacions de cuina i bany", per exemple. Aquests immobles estan ubicats a diferents punts de Palma, com ara els carrers de Felip II i de Miquel dels Sants Oliver, i els passatges de Cala Murta o Castillo d'Olite.

A banda d'això, la regidora ha recordat que el 2020 l'Ajuntament va fer "un canvi de contracte", de manera que des d'aleshores "el Patronat té una empresa que –amb ordres seves– va fent intervencions de manteniment als habitatges, igual que qualsevol altre llogater". Això va suposar "una partida extra de 110.000 euros cada any per fer aquestes inversions, que tenen una magnitud superior" a les millores que es podien fer abans, sense arribar a ser "una rehabilitació sencera de l'habitatge", ha apuntat l'edil.

stats