Societat 29/07/2022

Cort immobilitza la galera del cavall que es va desplomar diumenge a la plaça Joan Carles I

L'animal no podrà prestar cap servei fins que els veterinaris de Son Pardo li facin una revisió extraordinària dimarts que ve

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'unes galeres a Palma.

PalmaL'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma ha immobilitzat la galera amb llicència número 25, després que el cavall que l'estirava es desplomàs diumenge passat –23 de juliol– a la plaça Joan Carles I, segons ha informat el Consistori aquest divendres en un comunicat. Així, el cavall no podrà prestar cap servei fins que els veterinaris de les instal·lacions EQvet de Son Pardo li facin una revisió extraordinària el proper dia 2 d'agost.

Aquesta mesura està prevista dins el Reglament de galeres. L'article 66 de la normativa estableix que es pot immobilitzar una galera "quan es considera que les deficiències són de tal entitat que l'ús del vehicle o les cavalleries poden afectar la seguretat del transport, la salut de l'animal o les condicions higienicosanitàries o la imatge del servei".

Davant això, el regidor de Mobilitat Sostenible de Cort, Xisco Dalmau, ha declarat que l'Ajuntament ha de vetlar per garantir la protecció del benestar dels animals. "Fins que no es garanteixi que es compleixen totes les condicions de seguretat, la galera estarà aturada", ha insistit.

stats