Associació d'Artistes
Societat 14/04/2023

Cort demana rigor a l'AAVIB i cancel·la temporalment qualsevol col·laboració

La decisió de Cort té lloc després de les crítiques i els dubtes plantejats per l'AAVIB en relació amb la donació de l'obra de Dávila

ARA Balears
2 min
L'obra de 'Primitive Irruption' de José Dávila

PalmaL'Ajuntament de Palma ha demanat aquest divendres "rigor, coneixement i consistència" a l'Associació d'Artistes Visuals de les Balears (Aavib) al mateix temps que ha anunciat que cancel·la temporalment qualsevol col·laboració oberta "fins que no es resolguin els dubtes de representativitat real de l'entitat". La decisió de Cort té lloc després de les crítiques i els dubtes plantejats per l'AAVIB en relació amb l'acceptació per part de Cort de l'escultura Primitive Irruption, de José Dávila, així com d'altres adquisicions.

Cal recordar que poc després de l'acceptació per part de la Junta de Govern, l'AAVIB va qüestionar la donació per part de la galeria Kewenig en considerar-la "sobrevalorada i una possible operació fraudulenta per desgravar impostos", mentre que també demanava informació sobre altres adquisicions. El Consistori ha insistit que tots els punts que figuren i s'aproven en l'ordre del dia de la Junta de Govern són públics i han de portar tots els informes tècnics i jurídics corresponents.

D'aquesta manera, ha argumentat que la cessió de l'escultura té tots els informes pertinents, a més de tractar-se de l'obra d'un artista present en les col·leccions privades i públiques més importants del món. En el comunicat, l'Ajuntament ha recordat igualment a l'AAVIB que les reclamacions d'informació han de fer-se per registre i no per correu electrònic. Cort també ha demanat respecte cap a la galeria Kewenig, que ha mostrat una "responsabilitat social molt gran" amb Palma en donar de manera desinteressada aquesta escultura.

L'Ajuntament ha afegit que, com a mostra de suport al teixit cultural que aquest dijous va publicar un manifest "sobre la deriva de l'AAVIB" cancel·la temporalment qualsevol col·laboració i documents signats amb l'AAVIB "fins que no es resolguin els dubtes de representativitat real de l'entitat".

stats