Associació d'Artistes
Societat 13/04/2023

Els artistes de l'AAVIB es rebel·len contra la deriva de l'associació

Els professionals de l'art qüestionen el lideratge d'Alex Ceball

ARA Balears
1 min
L'escultura 'Primite Irruption'

PalmaProfessionals de l'àmbit artístic i cultural han lamentat aquest dijous la deriva de l'Associació d'artistes visuals dels Illes Balears. A través d'un manifest, l'AAVIB ha considerat "aberrants" les declaracions del secretari executiu, Alex Ceball en relació a l'escultura de l'artista José Dávila, Primitive Irruption. de José Dávila, "un artista amb una trajectòria destacada", han apuntat.

En el manifest, els artistes apunten que consideren que consideren el seu àmbit com un espai de col·laboració i suport mutu entre els artistes, i han assenyalat que "no hi ha lloc en aquesta associació per als qui volen desacreditar el treball dels altres". A més, els professionals artístics han considerat que les declaracions de Dávila demostren un "desconeixement alarmant" del món de l'art i de les dinàmiques institucionals.

En aquest sentit, l'AAVIB han recordat que l'associació va ser un referent en la reivindicació dels drets dels artistes, un fet, que actualment no es compleix, ans al contrari. Per a l'associació, és fonamental entendre la diversitat artística i la lliure interpretació com a pilars del món de l'art. Amb tot, l'entitat ha denunciat el comportament "dictatorial" del secretari executiu de l'entitat i l'ha instat a publicar el seu currículum en el qual ell mateix destaca ser dissenyador industrial, llicenciat en Belles Arts, periodista, il·lustrador, editor, professor i docent. Finalment, els professionals han apel·lat a la seva voluntat que l'AAVIB reprengui la seva funció inicial de defensar i promoure els drets dels artistes i han qüestionat el lideratge d'Alex Ceball.

stats