Societat 17/02/2021

Cort cedeix a Salut dos solars a Pere Garau per construir-hi un nou centre sanitari

L'Ajuntament de Palma preveu donar un segon terreny a la Conselleria per a nous equipaments sanitaris

2 min
Imatge del solar que l'Ajuntament de Palma cedirà a la conselleria de Salut a Pere Garau.

El portaveu municipal i regidor de Participació Ciutadana de Palma, Alberto Jarabo, ha informat aquest dimecres que l'Ajuntament ha aprovat cedir a la Conselleria de Salut el solar ubicat al carrer de Sant Damas, a Pere Garau, per construir-hi nous equipaments sanitaris. La setmana que ve s'aprovarà la cessió d'un segon solar, en aquest cas situat al passatge Son Real, on la Conselleria edificarà un nou centre de salut.

"No ha estat fàcil trobar solars de les dimensions que requerien i en una zona que és de les més densament poblades de la ciutat", ha explicat la regidora de Sanitat, Elena Navarro. D'aquesta manera, ha afegit que a la fi es dona "una resposta a aquesta demanda històrica del barri".

Tot i que la Conselleria de Salut serà qui decideixi l'ús concret que donarà als solars, Navarro ha avançat que en el del passatge de Son Real es preveu ubicar-hi un nou centre de salut. En canvi, a l'edifici que es construirà al carrer de Sant Damas es pretén derivar-hi alguns serveis de l'actual centre sanitari del barri, que es mantindrà obert i actiu. Per ara, l'edil només ha pogut avançar que en l'antic es mantindrà "l'atenció bucodental i el servei a la dona".

Previsió de cinc anys

La regidora de Sanitat no ha pogut concretar quan estaran operatives aquestes noves instal·lacions, però ha afirmat que "en principi havien d'estar acabades a final de la legislatura", la qual cosa veu ara complicada a causa de la pandèmia. Per la seva banda, la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha explicat que a partir de la cessió del solar "l'equipament s'ha de desenvolupar i obrir en els propers cinc anys". Un altre requisit és que "tingui una vida útil de 30 anys". Si no es compleixen tots dos, "la concessió es reverteix", ha indicat Truyol.

"La qualificació que tenen ara és sociocultural", ha assenyalat la regidora de Model de Ciutat, encara que la tipologia d'ús es pot "canviar a sanitari". Així mateix, "s'adaptarien les capacitats edificatòries a les necessitats de la Conselleria". Concretament, el solar de Sant Damas "té 2.000 metres quadrats i la possibilitat d'edificar fins a quatre plantes", cosa que podria canviar, segons l'edil.

stats