Societat 12/11/2019

Cort avança la penjada de la bandera feminista amb motiu dels resultats electorals

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI tenia previst fer-ho la setmana del 25-N

A. T.
1 min
La bandera feminista al centre Flassaders

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha penjat aquest dimarts la bandera feminista al centre Flassaders, avançant més d'una setmana l'acte, previst per al 25 de novembre (Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones). "Després de veure la situació política del país, he considerat que havíem de penjar-la abans per reivindicar que el vot a Balears és progressista", ha assenyalat Vivas.

"És impostant que des de la façana es vegi el que està succeint dins de Flassaders, on es lluita per la inclusió i contra la precarietat, que afecta especialment les dones", ha declarat la regidora. Aquesta bandera, que simbolitza "la lluita pacífica de més de la meitat de la població", estarà penjada durant els quatre anys de la legislatura actual.

Aquest acte coincideix amb els actes del 25-N, data en què "les dones sortim al carrer a cridar el que ens fan, perquè a les dones no ens passen coses, ens les fan", ha denunciat Vivas. L'edil ha recordat que enguany hi ha hagut 90 assassinades, 40 de les quals es comptabilitzen com a víctimes de violència de gènere, perquè "hi ha víctimes de primera i de segona", ha criticat.

En la penjada hi ha participat Inma Mas, membre de l'associació Brilla. "Més que mai necessitam simbolitzar la sororitat entre totes les dones", ha afirmat Mas, qui ha alertat del "retrocés dels nostres drets" arran del "clima polític actual".

stats