Taxis
Societat 24/08/2023

Cort amplia un any l'antiguitat màxima dels vehicles que s'incorporen al servei de taxi

Tots aquests terminis es comptabilitzaran a partir de la data de la primera matriculació

ARA Balears
1 min
A l’aeroport de Palma es concentren desenes de taxis cada dia per agafar turistes.

PalmaEl regidor de Mobilitat i Polígons Industrials de Palma, Toni Deudero, ha firmat un decret que amplia un any el límit d'antiguitat dels vehicles que aspiren a obtenir una llicència per efectuar el servei d'autotaxi.

Segons ha informat l'Ajuntament, en funció d'aquest decret, el límit màxim per incorporar un vehicle al parc mòbil de taxis de Palma passa de dos a tres anys d'antiguitat en el cas dels models de les classes A i B, mentre que per als vehicles de la classe C s'ampliarà el marge de quatre a cinc anys. Tots aquests terminis es comptabilitzaran a partir de la data de la primera matriculació.

Aquesta mesura té una durada d'un any i la seva vigència no serà prorrogable en el futur. L'aplicació de la normativa es farà efectiva una vegada s'hagi aprovat en Junta de Govern i hagi estat publicada en el BOIB. Des de Cort han destacat que la resolució presa per l'àrea municipal de Mobilitat parteix d'una reivindicació expressa del sector del taxi de Palma. En aquest sentit, el regidor ha considerat que la petició "es justifica plenament, tenint en compte la inseguretat econòmica que afecta actualment el col·lectiu dels taxistes, la major part dels quals són professionals autònoms". Al mateix temps, ha indicat que la normativa "no implica càrregues administratives per als titulars de les llicències, atès que no és necessari realitzar cap mena de tràmit".

stats