Inundacions
Societat 12/12/2022

Cort afirma que un desplaçament de terra ha provocat l'avaria al Pont d'Inca

El president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha assegurat que l'incident s'ha produït en una de les artèries principals de l'empresa municipal

ARA Balears
2 min
Emaya

PalmaL'Ajuntament de Palma ha indicat que va ser un desplaçament de terra el que va provocar l'avaria a la zona del Pont d'Inca, "bastant gran" i que ha causar "danys importants", tot i que per ara "no queda clar" el motiu del mencionat desplaçament. Així ho ha explicat, durant una visita aquest dilluns a la zona afectada, el president d'Emaya i regidor de Medi Ambient, Ramon Perpinyà, que ha detallat que l'avaria es va produir en una de les artèries principals de l'empresa municipal.

En aquest sentit, Perpinyà ha declarat que "és una artèria que té 500 mil·límetres de diàmetres" i que, "a causa del desplaçament de la terra, va provocar un moviment de la canonada i es va rompre". Es tracta de canonades grans que duen 500 litres d'aigua per segon, ha detallat el regidor, i ha afegit que, tot i que és neta i potable, va ser el que va produir la "inundació de tot el pàrquing", la qual va arribar quasi als dos metres.

Segons ha assegurat, a la part on va tenir lloc el trencament "no existeix mur de contenció". "És cert que l'obra té mur de contenció i just per on passava la canonada, no; clarament, si n'hi hagués hagut, no s'hauria produït el desplaçament", ha afirmat el regidor, que també ha lamentat que "els danys produïts són importants", tant en els aparcaments com en els soterranis dels comerços que estan a prop de la zona.

En aquest sentit, Perpinyà ha recordat que els serveis d'Emaya es varen activar "des del primer moment", aturaren l'aigua i dugueren a terme les primeres actuacions per assegurar que deixàs de rajar. Posteriorment, amb l'ajuda dels Bombers, es va evacuar tota l'aigua de la zona.

De moment, els cotxes continuen estacionats i Cort estima que la xifra de vehicles afectats podria superar els 30. Cal recordar que el trencament de la canonada es va produir dissabte passat al matí i va provocar la inundació d'un solar, els baixos d'un edifici i un aparcament al Pont d'Inca.

stats