Inundacions
Societat 10/12/2022

La fuita d'una canonada inunda el Pont d'Inca

La canonada s'ha trencat i ha provocat la inundació de carrers i aparcaments amb cotxes

1 min
Emaya

PalmaLa fuita d'una canonada principal, que du aigua des de la potabilitzadora de Son Tugores cap a la zona de Llevant, ha inundat avui dematí diverses zones del Pont d'Inca. La canonada de la via principal s'ha trencat i ha sortit molta d'aigua, fet que provocat la inundació de carrers i aparcaments, segons ha avançat Última Hora. Així i tot, fonts de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (EMAYA) han confirmat a l'ARA Balears que "no ha afectat el subministrament".

L'incident s'ha produït a les vuit del dematí i ha provocat la sortida de 500 metres cúbics per segon; així, s'ha anegat part del nucli urbà. Fonts de Bombers de Mallorca conten que l'origen de la inundació s'ha produït al número 10 de l'avinguda Antoni Maura, i "ha afectat els cotxes i els aparcaments subterranis de l'àrea". Els bombers hi han arribat al voltant de les 9.00 h i "encara hi estan fent feina".

A hores d'ara, Bombers de Palma i de Mallorca i tècnics d'Emaya continuen treballant per reparar la canonada. "S'ha fet un bypass i s'està fent feina perquè l'aigua torni a bombejar", expliquen fonts d'Emaya. Quant a les causes, diuen que pot haver estat degut als "canvis de pressió, ja que els caps de setmana circula menys aigua, o per la diferència de temperatures". Des d'Emaya desmenteixen que hi hagi hagut cap desallotjament de veïns i afegeixen que "hi ha anat el perit per fer les valoracions dels cotxes afectats per la inundació". Es calcula que uns 50 vehicles han quedat submergits sota l'aigua.

stats