Societat 04/08/2021

Cort adjudica les obres del projecte de Nuredduna per 1,3 milions menys del que estava previst

L'edil d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma ha dit que la rebaixa es deu que l'empresa encarregada ha fet una nova oferta

2 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha adjudicat aquest dimecres les obres perquè el carrer de Nuredduna esdevingui una zona per a vianants, malgrat les crítiques d'entitats veïnals que reclamaven que l'eix cívic continuàs més enllà de la plaça de les Columnes, pel carrer de Francisco Manuel de los Herreros, la plaça del mercat de Pere Garau i el carrer de l'Arquebisbe Aspàreg. El pressupost inicial del projecte era de 3,1 milions d'euros, una suma que va ser criticada per les mateixes organitzacions, que rebutjaven que s'invertissin tants de doblers només en un carrer. Cort, finalment, ha adjudicat les obres per 1,3 milions menys del que estava previst.

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha afirmat en una roda de premsa que la rebaixa es deu que l'empresa adjudicatària ha presentat una altra oferta, i ha assenyalat que per aquest motiu s'haurà de fer una modificació del contracte. En menor mesura, també ha atribuït la reducció al fet que s'han exclòs del projecte les obres a la part de la plaça de les Columnes encara ocupada per la benzinera, que s'haurà de desmantellar perquè el permís d'explotació va caducar.

"La licitació del projecte era de 12 mesos i una de les millores que ha presentat l'empresa consisteix a reduir el termini en quatre mesos d'execució", ha explicat Pastor, i ha afegit que permetrà minvar les molèsties als residents. L'edil ha dit que les obres començaran "com abans millor".

El carrer de Nuredduna és un carrer de 275 metres lineals i 6.025 metres quadrats de superfície. La intervenció preveu crear zones enjardinades on se sembraran plantes aromàtiques i 23 arbres, com ara oliveres i garrovers, que se sumaran als 36 plataners que hi ha a la via. Hi instal·laran un sistema de drenatge urbà perquè l'aigua es filtri en el terreny i afavoreixi el creixement de les zones verdes previstes. Això, a més, tindrà un efecte positiu per reduir les illes de calor que es produeixen a les ciutats, especialment a l'estiu.

El projecte tancarà el túnel que accedeix al carrer i s'eliminaran uns 70 aparcaments. Com a alternativa per als residents, l'Ajuntament oferirà algunes places de l'aparcament de les Avingudes. També es construirà un nou estacionament al carrer del Metge Josep Darder.

stats