Societat 17/11/2021

Cort adjudica les obres de l'edifici de l'Aigua Dolça, que començaran "al més aviat possible"

El pressupost de l'equipament esportiu serà de 8,17 milions d'euros

3 min
El nou edifici de l'Aigua Dolça tindrà sis plantes, tres de les quals seran per a aparcaments

PalmaL'Ajuntament de Palma ha adjudicat les obres d'execució de l'edifici de l'Aigua Dolça per un import de 8.178.000 euros, segons ha anunciat el portaveu municipal, Alberto Jarabo, com a part dels acords assolits per l'equip de govern aquest dimecres. "Ha costat arribar a l'adjudicació d'aquest projecte, però finalment podem estar satisfets", ha celebrat Jarabo.

Per ara, el regidor només ha avançat que les obres començaran "al més aviat possible". "La intenció és accelerar al màxim aquesta execució, que és el que deim habitualment, però ara és més imprescindible que mai, perquè anam tard amb els terminis", ha advertit. El termini d’execució de les obres als plecs és de 18 mesos tot i que l’empresa ha proposat reduir aquest termini en 12 setmanes. 

Jarabo ha recordat que l'edifici de l'Aigua Dolça consisteix a "un equipament amb piscina coberta, un gimnàs, espais polivalents i un aparcament de 117 places". "Suposarà un inici d'un canvi a la zona, que permetrà recuperar un espai històric lligat a l'esport i oferirà un equipament molt modern pels veïns i els ciutadans de Palma", ha afirmat Jarabo.

La superfície útil que ocuparà l'edifici de l'Aigua Dolça serà de 6.504 metres quadrats, distribuïts en sis plantes escalonades, cinc en alçada i una de soterrani. El projecte incorpora prestacions d'eficiència energètica, com ara la implantació d'energies renovables, però també d'estalvi d'aigua. L'edifici tindrà un sistema per aprofitar l'aigua de la pluja i del subsol, perquè com indica el topònim, a sota del solar hi ha un aqüífer. Tot això permetrà aconseguir una qualificació energètica del tipus A, que vol dir que el consum de les instal·lacions serà gairebé nul.

La piscina tindrà 25 metres de llargària i 12 d'ample, i disposarà de sis carrils, un solàrium i una zona de saunes. També tindrà set espais polivalents, i la distribució de l'estructura permetrà que les activitats del centre esportiu, l'aparcament i el restaurant es desenvolupin independentment. Tres de les sis plantes seran per a aparcaments i suposaran 117 places: 85 per a cotxes i 17 per motos. Les 15 restants seran, a més, punts de recàrrega de 7,4 kW per a vehicles recarregables amb mode de recàrrega 2 o 3. D'aquests, cinc s'ubicaran a la planta del soterrani i una desena a la planta baixa.

Cal recordar que la piscina de l'Aigua Dolça va ser un referent de la natació a Ciutat entre els anys 1941 i el 1972. Fou la seu del Club Natació Palma fins a la dècada dels 70. Aquí varen aprendre a nedar els cèlebres nedadors olímpics mallorquins germans Rafel i Juan Enrique Escalas Bestard.

Millores d'accessibilitat

Un altre dels acords de govern d'aquest dimecres ha estat d'adjudicació a l'empresa Trui el muntatge dels escenaris i altres infraestructures de les festes de Sant Sebastià de 2022 per un import de 83.000 euros. A més, l'Ajuntament ha encarregat a l'empresa Matias Arrom Bibiloni el lot 1 del contracte mixt d'obres i serveis de reforma, millora i conservació dels paviments d'alguns espais públics de Ciutat.

En concret, es faran dues intervencions. Per una banda, l'execució de les obres de millora del paviment i supressió de les barreres arquitectòniques del carrer Vicenç Joan Rosselló, a Son Dameto, per un cost de 175.000 euros en un termini de quatre mesos. Per altra banda, es faran millores en el paviment i accessibilitat de les voravies del carrer Francisco Martí Mora, a Son Cotoner, per un import de 125.000 euros i un termini també de quatre mesos.

Finalment, l'equip de govern també ha acordat el contracte de l'escola municipal de teatre al Teatre Mar i Terra. L'import és de 51.000 euros i es farà durant el curs escolar, a partir de setembre.

stats