Societat 13/02/2020

L'home ingressat a Son Espases per coronavirus dona negatiu per primera vegada

La Conselleria informa que el pacient ha d'obtenir el mateix resultat dos pics perquè li donin l'alta

Ara Balears
1 min
Abans de 48 hores se sabrà si s'ha detectat a Balears el primer cas de coronavirus

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que, per primera vegada, les mostres de l’home ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases per coronavirus han donat negatiu. Aquestes són les terceres proves enviades ahir, dimecres dia 12, per analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III. L'home haurà d’esperar un segon resultat negatiu abans que es pugui considerar que es troba lliure del virus i rebre l'alta. D’acord amb els criteris dels professionals, el pacient continuarà ingressat.

El pacient resta aïllat i sense cap símptoma a l’Hospital Universitari Son Espases on va ingressar divendres dia 7 de febrer. La primera i la segona mostra varen donar positiu el 8 i l’11 de febrer.

Tal com s'ha informat anteriorment, la Direcció General de Salut Pública i Participació treballa per tancar la llista de contactes, als quals ha avisat de manera individualitzada per transmetre'ls instruccions i recomanacions i per oferir-los tota la informació que puguin necessitar. L'IB-Salut vigila 70 persones que han estat en contacte amb el pacient amb coronavirus.

La Conselleria recorda que, en cas de dubte, la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

stats