Societat 25/11/2023

La Coordinadora Transfeminista convoca una segona manifestació aquest 25-N a Palma

L'objectiu és organitzar un acte on tothom es "pugui sentir identificat i representat"

ARA Balears
1 min
El cartell de la manifestació

PalmaLa coordinadora transfeminista ha convocat una segona manifestació a Palma amb motiu del 25-N. Per tal de "contraatacar davant la violència patriarcal" i "activar l'autodefensa feminista", l'agrupació ha convocat la ciutadania mallorquina a les 12.00 h a la plaça de la Porta Pintada i faran un recorregut que continuarà pel carrer de Sant Miquel fins a la plaça Major, seguint per plaça del Marquès de Palmer, carrer de Colom i acabarà a la plaça de Cort. 

Amb aquesta manifestació pretenen oferir als mallorquins un "espai" on tothom es "pugui sentir identificat i representat" i es faci front a les múltiples violències que sofreixen les dones, "especialment les de classe treballadora". "En un alarmant context de creixement del feixisme i d'implementació del seu programa dins les institucions, des d'on es volen atacar els nostres drets i invisibilitzar les nostres reclamacions, cal estar més fortes i organitzades que mai, bastint una resposta contundent des del carrer i activant l'autodefensa feminista", han remarcat a la convocatòria.

En aquest sentit, a través d'un comunicat han assenyalat especialment la "violència institucional per part de l'Estat", que, des del seu punt de vista, intenta "desmobilitzar el moviment feminista mitjançant la repressió". La coordinadora també ha insistit en la "feminització de la pobresa". Amb tot, han destacat que la primera passa contra aquestes "violències estructurals" és "l'autodefensa i la unió de totes les dones treballadores".

Cal recordar que la Coordinadora Transfeminista és una agrupació de diferents col·lectius dels moviments socials, organitzacions feministes i persones a títol individual que va néixer arran del darrer 8 de març amb l'objectiu d'organitzar un moviment feminista a Mallorca que sigui obertament transinclusiu i que recuperi el component de classe de la lluita feminista.

stats