Societat 31/03/2020

El consum a les Balears cau un 24% durant l'estat d'alarma

El sector de la moda ha baixat un 12,6% i és el més afectat per la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Les compres online s'han duplicat durant el confinament

PalmaEl consum a les Illes Balears ha caigut un 24% durant l'estat d'alarma, un 13% menys que la mitjana espanyola, que es troba en un 37,2%, segons indica l'informe 'El consum sota la lupa del covid-19' elaborat pel neobanc espanyol Bnext.

A part del turisme, que en l'àmbit estatal ha baixat un 79,8%, a Balears el sector de la moda ha estat un dels més afectats, ja que ha disminuït un 12,6%.

El confinament ha provocat també que la metodologia de compra hagi canviat. Cada vegada són més les empreses ofereixen el servei de dur les compres a domicili i això ha provocat que les comandes en línia s'hagin duplicat.

En concret, durant la primera quinzena de l'estat d'alarma, els joves d'entre 18 i 24 anys i de 25 a 30 anys han reduït el seu consum fins als 40 i 70 euros, respectivament. Per altra banda, les persones majors de 60 anys també l'han disminuït, fins a una despesa mitjana de 30 euros.

En l'àmbit estatal, l'informe destaca que el dia que més es consumeix és el dissabte. Això indica un canvi de tendència, ja que abans de l'estat d'alarma la jornada més significativa era el divendres.

stats