Patrimoni
Societat 30/08/2022

El Consell prepara la primera ruta arqueològica de Mallorca

La consellera insular de Cultura, Bel Busquets, ha avançat que el projecte estarà llest l'any que ve

ARA Balears
1 min
El jaciment d'Es Baulenes.

PalmaLa Direcció insular de Patrimoni de Mallorca està preparant la primera ruta de jaciments arqueològics de Mallorca. Segons ha informat en un comunicat, el traçat passarà pels assentaments arqueològics que es troben a finques públiques o que tenen conveni amb els ajuntaments.

Ara com ara, els tècnics estan dissenyant el recorregut, però el Consell també s'ocuparà del manteniment i la senyalització de la ruta. Així ho han anunciat la consellera insular de Cultura, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, durant una visita als jaciments arqueològics es Baulenes i es Racons.

En ambdós jaciments –que formaran part d'aquesta nova ruta– s'estan duent a terme treballs de manteniment i conservació. En el cas dels Baulenes, situat al sud de Porreres, es reobrirà aquest setembre (fins ara el seu accés estava restringit). Per part seva, als Racons, situat al sud-est de Llubí, s'estan fent tasques de consolidació i restauració als dos talaiots principals del conjunt monumental.

Busquets ha destacat que Patrimoni destina enguany 270.000 euros a recuperar els espais arqueològics i paleontològics dins l'àmbit territorial de l'illa de Mallorca. Pel que fa a la ruta, ha avançat que "es posarà en marxa el darrer any de legislatura" perquè la ciutadania pugui gaudir d'aquests espais històrics d'època talaiòtica".

stats