Menors
Societat 29/07/2022

El Consell de Mallorca rep els 23 infants ucraïnesos que passaran les vacances a l'illa

Els menors quedaran fins a finals d'agost

ARA Balears
1 min
Els vint-i-tres infants ucraïnesos al Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha donat aquest divendres la benvinguda als 23 infants ucraïnesos que passaran les seves vacances a l'illa. Els menors són procedents de la zona de Butxa (Ucraïna) i conviuran aquest estiu amb una quinzena de famílies mallorquines.

A través d'un comunicat, el Consell insular ha explicat que els infants, d'entre 7 i 14 anys, varen arribar dimecres vespre a l'aeroport de Son Sant Joan i estaran a Mallorca fins a finals del mes d'agost. Dos adults de referència els acompanyaran durant l'estada a l'illa i ja varen fer amb ells el viatge des d'Ucraïna, que ha estat finançat amb una donació de 150.000 € que el Consell de Mallorca ha aportat al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, i que inclou també altres projectes d'ajuda que l'entitat executa en origen.

Aquestes estades parteixen d'una petició formulada durant la videoconferència mantinguda el mes d'abril passat entre la presidenta Catalina Cladera, el batle de Kíiv i l'Associació de Municipis d'Ucraïna (AMU), que ha estat la que s'ha encarregat de tramitar els desplaçaments perquè aquests nins i nines tinguin la possibilitat de gaudir d'unes vacances lluny de la situació que es viu al seu país.

stats