Societat 09/09/2022

El Consell de Mallorca rehabilita el camí Vell del far de Formentor, on hi ha 451 punts deteriorats

Aquesta via forma part de la Ruta de Pedra en Sec, però encara no és oberta

ARA Balears
2 min
Imatge d'un dels trams del camí Vell del Far de Formentor

PalmaEl Consell de Mallorca ha iniciat les tasques de construcció i manteniment dels marges del camí Vell del far de Formentor, a prop de cala Murta, al terme de Pollença. "S’hi han localitzat un total de 451 punts amb algun tipus de deteriorament i, en total, sumen 1.080 m² de marges que s’han de rehabilitar", ha indicat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

"Les tasques de recuperació dels marges són urgents i necessàries per raons de seguretat per tal de poder obrir aquest tram de la Ruta de Pedra en Sec". El camí Vell del far de Formentor va ser incorporat a la ruta GR-221 després que el Ministeri d’Hisenda el cedís al Consell de Mallorca el 25 de febrer del 2018.

"El camí formarà part de l’etapa 8, que va des del refugi del Pont Romà fins al far de Formentor i que, quan estigui obert, tindrà 29 quilòmetres de llargada, entre el refugi del Pont Romà i el Port de Pollença", ha concretat la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz. Per ara, però, el tram no està obert. Per això, des del departament de Medi Ambient demanen precaució a tots els senderistes que transiten per aquest camí.

Aquesta actuació se suma a la que es va iniciar el mes de març d’enguany, amb la neteja de vegetació, tant herbàcia com arbustiva. Se n’han retirat arbres i branques que dificultaven el pas, una tasca que s’ha fet amb criteris conservadors i selectius. Les feines varen cobrir un tram de 5.423 metres entre les proximitats de cala Murta i el far de Formentor.

El camí Vell del far de Formentor

El camí enllaça cala Murta amb el far de Formentor. Va ser construït entre els anys 1857 i 1859, amb una longitud de 12.090 metres i una amplada mitjana d’1,6 metres.

Durant molt de temps va ser una via de comunicació utilitzada per dur combustible i queviures al far, fins que en la dècada dels 50 es va construir la carretera nova, que se superposa al camí antic en alguns trams.

stats