Successos
Societat 06/09/2023

El Consell estudiarà fórmules per col·laborar en la reconstrucció del teatre Defensora de Sóller

El grup municipal socialista reclama un ple extraordinari i destinar-hi 2,5 milions dels romanents

Rosa Campomar
2 min
Teatre Defensora

PalmaL'enfonsament del teatre Defensora de Sóller suposarà un increment de la inversió prevista en el projecte de reforma, ja que el sinistre ha afectat la part que no s'havia de tocar en el projecte de rehabilitació vigent.

Des del Consell afirmen que estan estudiant com col·laborar en la reconstrucció. De fet, divendres passat, abans que s'esfondràs l'edifici, la consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, va visitar les obres i ja es va comprometre a estudiar fórmules per a futures col·laboracions en la rehabilitació. Després del que ha succeït, ahir mateix ja hi va haver una reunió entre representants municipals i insulars i ja s'estudien possibles vies de finançament entre diferents administracions.

Cal esmentar que fa 24 anys que la Societat Defensora Sollerense va cedir a l'Ajuntament aquestes instal·lacions perquè n'assumís el manteniment. L'edifici actualment és propietat de l'Ajuntament.

Des del grup socialista al Consell, Catalina Cladera ha recordat que el teatre Defensora Sollerense té aprovada una aportació del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics per finançar-ne part de la rehabilitació per valor de 500.000 euros, per un conveni que incloïa també l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Sóller. A partir d'abril del 2022, el CBAT va ser transferit al Consell de Mallorca, com a part del traspàs de competències en matèria d'Ordenació Turística. És per això que ara cal que el Consell faci prevaldre el seu impuls en la reconstrucció d'aquesta històrica infraestructura cultural de Sóller, de comú acord amb la resta d'institucions implicades, i que col·labori en allò que sigui necessari per canviar el que era una rehabilitació i que ara s'ha convertit en una reconstrucció", ha precisat Cladera. 

Per la seva banda, els socialistes de Sóller han sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari al municipi i demanaran a l’equip de govern del consistori que treballi conjuntament amb el Consell de Mallorca i que utilitzi els 2,5 milions d’euros de romanents de l’Ajuntament per fer les obres.

stats