Societat 03/07/2020

Mor la nina de dos anys que va caure a una piscina en un xalet de Ciutadella

Havia ingressat a l'UCI del Mateu Orfila en estat "molt crític"

Ivan Martín
1 min
El 061 traslladà a la nina a l'hospital Mateu Orfila després d'intentar reanimar-la durant dues hores.

CiutadellaLa nina de dos anys que va caure aquest dijous a una piscina familiar de Ciutadella ha mort aquesta matinada, segons ha confirmat l’IB-Salut Menorca. És la primera víctima mortal per ofegament aquesta temporada a l’illa, un succés que ha commocionat tota la societat menorquina, perquè en un primer moment s’havia evitat el pitjor dels desenllaços i havia estat possible traslladar-la a l’hospital Mateu Orfila de Maó.

La menor ingressà a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre hospitalari en estat “molt crític”. Els fets van ocórrer a les 12.20 hores al xalet de la família, resident a Menorca, situat al camí del far de Punta Nati. Es desconeixen les causes que van propiciar la caiguda de la nina a la piscina, però tot apunta que els pares es varen despistar. Després d’adonar-se de la seva absència, varen cercar-la per la carretera, pensant que havia sortit a l’exterior. Minuts més tard la localitzaren a l’interior de la piscina i, quan la'n van treure, ja presentava un quadre d’aturada cardiorespiratòria.

Fins al lloc dels fets s’hi van presentar el 061, la Policia Local i la Policia Nacional. Els esforços dels professionals, duent a terme maniobres de reanimació durant dues hores, en va permetre el trasllat al Mateu Orfila. Tot i que en un principi se'n va ordenar el desplaçament a l’UCI pediàtrica de l’hospital de Son Espases, un equip d’aquesta unitat que arribà de Mallorca va descartar-ho per la complexitat de l’estat de la nina.

stats