Societat 07/03/2020

Es confirma el primer cas positiu per coronavirus a Menorca

L'afectat és un facultatiu de l'hospital Mateu Orfila

Ara Balears
2 min
Hospital Mateu Orfila

PalmaEs confirma el primer cas positiu per coronavirus a Menorca, segons ha informat la Direcció General de Salut Pública en un comunicat. Es tracta d'un facultatiu de l'hospital Mateu Orfila que en aquests moments està aïllat. Amb aquest ja són vuit els afectats pel SARS-CoV-2 a les Balears: sis a Mallorca, un altre a Eivissa que es va confirmar divendres i aquest de Menorca.

La Direcció General de Salut Pública ha iniciat el corresponent estudi de les persones que hi hagin pogut tenir contacte i, per ara, la informació epidemiològica disponible descarta que hagi pogut transmetre el virus directament a cap pacient. A més, han assegurat que els professionals que s'hi han relacionat estan en situació de vigilància activa i, per tant, han estat substituïts.

10 víctimes mortals

Dos homes de 90 anys que havien donat positiu en coronavirus han mort aquest dissabte, un d'ells a Madrid i l'altre a Vitòria. Així, s'eleven a 10 les víctimes del Covid-19 a tot l'Estat. Es tracta d'un home de 91 anys amb patologies prèvies que ha mort a l'hospital Infanta Leonor, a Vallecas, i d'un altre home de 90 anys que també patia malalties cròniques i que ha mort a l'Hospital de Txagorritxu, a la capital alabesa.

El Ministeri de Sanitat també ha elevat aquest dissabte a 441 els casos confirmats de coronavirus en el conjunt de l'Estat, tot i que la xifra real és superior perquè hi ha comunitats autònomes que encara no han comunicat al Ministeri els casos de les darreres hores. Madrid és la comunitat més afectada, amb 174 casos, segons l'actualització d'aquest dissabte, 34 més que divendres. E l director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que una trentena de persones ja estan recuperades i han estat donades d'alta.

stats