Primer cas de coronavirus a Eivissa, setè a les Balears

Dona positiu un home procedent d'Itàlia, país on resideix habitualment

Es confirma un cas positiu de SARS-CoV-2 a Eivissa. Es tracta d'un home procedent d'Itàlia, lloc on resideix habitualment, que ha quedat ingressat a l'Hospital Can Misses, segons ha informat la Conselleria. Amb aquest nou cas s'eleven a set les persones – cinc de les quals estan ingressades als hospitals de Mallorca– que han donat positiu a les proves que detecten aquesta malaltia. 

El Laboratori de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha confirmat aques nou cas positiu per SARS-CoV-2. Les mostres, com marca el protocol, s'han enviat posteriorment al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III.

L'home en va presentar símptomes (febre i tos) aquesta setmana. Per aquest motiu, va ingressar a Can Misses i se li varen extreure mostres que s'enviaren per analitzar a l'Hospital Universitari Son Espases, on s'han processat fins que s'ha obtingut el resultat positiu.

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat l'estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb aquest home. La Conselleria de Salut i Consum reitera, una vegada més, la petició de respecte màxim envers la privacitat i les dades de caràcter personal d'aquest pacient i recorda que davant qualsevol dubte la població es pot dirigir al servei d'atenció telefònica 061 Salut Respon.

Actualment, la situació a les àrees d'urgències i d'hospitalització dels hospitals de les Illes és de normalitat.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF