Violació
Societat 26/10/2023

Condemnat a sis anys de presó un home per violar una dona inconscient en un hotel d'Eivissa

La resolució declara provat que l'acusat va aprofitar la situació per penetrar-la vaginalment

ARA Balears
2 min
L'Audiència Provincial de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a sis anys de presó un home per abusos sexuals amb penetració a una dona que estava inconscient. Els fets tingueren lloc en un hotel de Sant Antoni de Portmany l'any 2017. La sentència declara provat que l'acusat estava en una festa a la piscina de l'hotel quan va conèixer la víctima i la seva dona, amb la qual s'havia casat recentment i estaven de viatge de nuvis.

Ballaren i begueren junts i l'acusat i els seus amics convidaren les dones a continuar la festa a l'habitació de l'hotel. Una vegada allà, la víctima estava marejada i la dona la va tombar en un llit, on es va adormir. Després la seva parella i un amic de l'acusa, anaren a comprar més alcohol, moment en el qual, la víctima quedà sola amb l'acusat.

La resolució declara provat que l'acusat va aprofitar que la dona estava inconscient per penetrar-la vaginalment. La dona es va despertar, li va exigir que aturàs i el va empènyer cridant, però ell va continuar. Una vegada va acabar, la víctima va poder sortir corrents de l'habitació.

Segons han informat, a més de la pena de presó el jutge imposa una mesura de llibertat vigilada per un període de sis anys una vegada surti de presó, així com el pagament d'una indemnització de 10.000 euros per a la víctima pels perjudicis causats i pels danys morals.

La Sala "no té cap dubte que la relació no va ser consentida i que l'acusat va aprofitar la inconsciència de la dona". Els magistrats han assenyalat, a més, que es va insinuar en el judici que la privació de sentit va ser efecte del subministrament d'alguna substància en la beguda que es va servir a la víctima, encara que això no va quedar acreditat. El Tribunal destaca que sí que es va demostrar mitjançant una anàlisi d'orina que la víctima havia consumit alcohol, MDMA i cocaïna.

D'acord amb la sentència, des del principi la víctima va mantenir que els fets varen tenir lloc contra la seva voluntat i que en recuperar la consciència i comprovar que la penetraven va rebutjar l'acte amb vehemència i va empènyer l'home per fugir. Els magistrats assenyalen que aquesta mateixa versió dels fets és la que va donar la víctima a la seva esposa, a la metgessa forense i a la Policia. A més, la sentència té en consideració que la víctima mantenia una relació de parella des de feia uns deu anys amb una altra dona i "no tenien interès pels homes, acabaven de contreure matrimoni i es trobaven a Eivissa en la seva lluna de mel".

stats