Tribunals
Societat 10/11/2022

Condemnat l'acusat d'estafar una parella amb diamants de Sierra Leone

El processat, un empresari català de 72 anys, ha rebut una condemna de tres anys i mig de presó

ARA Balears
1 min
L'acusat d'estafa, aquest dimecres a l'Audiència.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat l'empresari català de 72 anys a tres anys i mig de presó per estafar una parella de Mallorca amb diamants de Sierra Leone a un matrimoni de Girona, segons ha informat Europa Press. A més, el processat haurà de pagar una multa de 2.700 euros i haurà d'indemnitzar el matrimoni amb total defraudat, 400.000 euros.

El cas s'ha jutjat a Palma perquè la notaria en la qual es va registrar l'operació estava a Alcúdia, perquè el prestador del matrimoni que va intervenir és un promotor mallorquí. Els afectats van haver d'hipotecar la seva casa i la van acabar perdent.

Així, l'Audiència ha considerat acreditat que el 2021 l'home va convèncer el matrimoni presentant-se com un empresari dedicat a la compravenda de diamants a Sierra Leone, "amb importants contactes al país i solvent experiència en aquesta matèria". Els va oferir participar en una inversió amb diamants, assegurant que obtindrien una gran rendibilitat.

En concret, el negoci consistia a comprar diamants a Sierra leone, exportar les pedres a Portugal, on es tallarien, i després vendre-les a Anvers (Bèlgica). No obstant això, segons la resolució, l'acusat no tenia cap intenció real de fer l'activitat comercial. La sentència destaca que l'empresari s'havia guanyat la confiança del matrimoni per un altre negoci anterior, en el qual el matrimoni havia arribat a cobrar no tota la rendibilitat promesa, però sí una part.

stats