Tribunals
Societat 28/09/2022

L'acusat d'estafar una parella de Mallorca amb diamants diu que li varen robar a Sierra Leone

El processat ha assegurat que després de vendre els diamants el van "assaltar" al país africà i que, per això, no van arribar als seus destinataris

ARA Balears
2 min
L'acusat d'estafa, aquest dimecres a l'Audiència.

PalmaL'empresari de 72 anys acusat d'una estafa amb diamants de Sierra Leone a una parella de Mallorca ha negat aquest dimecres haver enganat els compradors, segons ha informat Europa Press. Segons el processat, el van "assaltar" al país africà i li van robar els diamants després de comprar-los. Per això, no van arribar als seus destinataris. La Secció Primera de l'Audiència de Palma acull aquest dimecres el judici contra l'home, per al qual la Fiscalia demana una pena de tres anys i sis mesos de presó per un delicte d'estafa, juntament amb l'abonament de la quantitat suposadament defraudada.

Durant el judici, l'acusat ha explicat que en la mateixa operació també va comprar diamants per a altres persones, per un valor de tres milions de dòlars. Segons ell, el pla era exportar les pedres a Bèlgica. Però després d'abandonar el local de compra en la zona minera de Kono, amb els diamants en una motxilla –atès que era "més dissimulat" que en un maletí– va patir "un assalt", tot just abans d'arribar al centre de Freetown, on es fan els tràmits per regularitzar les exportacions.

Ell mateix ha reconegut que els fets semblen inversemblants. "Sé que sembla una pel·lícula, però us assegur que no ho és", ha insistit l'acusat, qui ha explicat que els assaltats li van llevar els diamants, doblers i documentació. L'home estava acompanyat de tres persones més, entre les quals un xofer, i dos homes "de confiança" locals, que van quedar amb els lladres. "No ho podré demostrar mai, però crec que van ser ells mateixos els que em varen vendre", ha declarat.

Dos assassinats

Segons ha contat, els assaltants "van matar" dos dels col·laboradors i van trobar els seus cadàvers més endavant. "Crec que estaven d'acord i els va sortir malament", ha argumentat. No obstant això, a ell i al conductor els van deixar marxar. Tot i que no li van fer "res", va acabar a l'hospital per haver de travessar els boscos.

Així, l'home ha reconegut que mai va entregar els diamants ni els doblers, però ha insistit que la seva "obsessió" és "compensar" les persones que van confiar en ell. A hores d'ara, només cobra una pensió no contributiva de 400 euros.

stats