Societat 04/12/2019

STEI denuncia que el Govern ha deixat congelats els acords de millora de l'escola concertada

El sindicat assegura que la Conselleria "recorda el temps de les retallades"

Maria Fuster
2 min
Imatge d'arxiu. / ISAAC BUJ

PalmaL’STEI ha comunicat el seu rebuig a les mesures que, segons el sindicat, va proposar la Conselleria d'Educació a la Mesa de l'Escola Concertada que es va reunir aquest dimarts. El secretari d'Ensenyament Privat de l'STEI, Ramon Mondejar, assenyala que la Conselleria ha deixat congelats els acords de millora que es varen consensuar el mes d'abril fins que hi hagi una augment de pressupost.

El sindicat assegura que aquesta manera d'actuar de la Conselleria recorda el temps de retallades i de pèrdua de drets. Mondejar afirma que demanaran a través d’una enquesta telemàtica "a les nostres bases si consideren oportú emprendre accions de protesta per una situació que ens allunya una vegada més de l’equiparació de condicions laborals amb els companys de l’ensenyament públic".

Mondejar diu que "el director general de Planificació i Centres, després de justificar-se en la manca de dotació pressupostària, va confirmar que se suspèn l'equiparació retributiva entre pública i concertada sense antiguitat", i també, segons l'STEI, queden aturades la reducció de 24 a 23 hores lectives setmanals a Secundària; la dotació d’hores d’orientació per a Infantil i Primària, i la signatura d’un acord que s’havia de firmar dia 4 d’abril i que havia d’establir un calendari per a la paga dels 25 anys (per als que la generin des de 2013 fins a dia d’avui) o la implementació del segon i tercer sexennis.

El sindicat assenyala que també queda pendent la revisió del complement autonòmic per al personal d’administració i serveis. D'altra banda, també manifesten la seva protesta davant una congelació de mòduls de funcionament que pateixen des de fa més de vuit anys.

Mondejar es queixa, a més, que la Conselleria va justificar el fet de no firmar un acord per les eleccions autonòmiques i posteriorment per l'estiu, i fins ara "ens han donat llargues".

stats