Societat 14/09/2022

La concentració contra la saturació turística ja té data: 27 de setembre

Una vintena d'entitats convoquen una cadena humana que arribarà al Consolat el Dia del turisme, en col·laboració amb més ciutats europees

2 min
Massificació turística a Mallorca.

PalmaJa hi ha data per mostrar el rebuig a la massificació turística. La comissió d’una vintena d'entitats que des de fa unes setmanes treballen per preparar una mobilització a Mallorca han decidit convocar una manifestació per al proper 27 de setembre, coincidint amb el Dia internacional del turisme.

No és una acció aïllada, ja que forma part d’una estratègia ciutadana coneguda com a Collapse Tourism Day, que es farà a diferents ciutats del sud d’Europa que comparteixen problemàtiques semblants vinculades amb la pèrdua de qualitat de vida i la saturació turística, i que en els darrers temps s'han anat organitzant per mostrar oposició al que consideren un model econòmic esgotat.

A Mallorca, el lema serà ‘Prou Turistificació’ i la concentració es farà en forma de cadena humana, el dia 27 de setembre a les 19 h. Els manifestants s’uniran donant-se la mà entre el Consolat de la Mar i plaça de sa Llotja.

Cal recordar que fa uns dies a Sineu va tenir lloc una trobada d’un centenar de persones preocupades pels impactes que té l’activitat turística, i que aquest estiu, en opinió d’alguns dels presents, "han demostrat que hem arribat al límit i que calen mesures més valentes".

Per tot això es va crear una comissió impulsora que finalment ha decidit fer la concentració coincidint amb les accions que també es faran a altres ciutats europees, tot i que la cita sigui entre setmana.

L’hora, consideren els organitzadors, a les 19 h, permetrà assegurar la participació d’aquells ciutadans que vulguin expressar la seva preocupació davant la situació actual. “L’objectiu no és altre que reclamar accions decidides als governants, perquè és evident que les que han fet no són suficients, i ens trobam davant un moment clau si volem deixar unes illes mínimament habitables als nostres fills”, assegura una de les persones que participen en l’organització de la concentració.

Xarxa europea antisaturació

La xarxa de ciutats SET s'agrupa sota un manifest fundacional en el qual es relaten els impactes que provoca l'excessiu nombre de turistes, concentrats en punts i moments concrets de l'any. Des de la saturació del transport públic fins a l'encariment de la vida o el desplaçament dels residents. Col·lectius de Venècia, València, Sevilla, Pamplona, Palma, Lisboa, Màlaga, Malta, Madrid, Girona, Canàries, Sant Sebastià, Camp de Tarragona i Barcelona subscriuen el document ideològic.

stats