Societat 08/11/2022

Les companyies aèries britàniques avançaran dues setmanes l'operativa amb Menorca el 2023

Menorca i Lanzarote s'uneixen per celebrar conjuntament els 30 anys com a Reserves de Biosfera

Iván Martín
2 min
Representants de la FFTM a una reunió en el marc de la World Travel Market.

MAÓLes companyies aèries britàniques avançaran dues setmanes l'operativa prevista amb l'aeroport de Menorca i començaran a connectar el Regne Unit amb l'illa a finals de març, i no a la primera setmana d'abril com aquest 2022. Així ho ha anunciat la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), en el marc de la fira World Travel Market que s'està fent a Londres.

En concret, EasyJet i British Airways estrenaran connexió l'última setmana de març des dels aeroports de Luton i Gatwick, quan aquest any van arrancar els vols a principi d'abril. La resta de companyies que connecten Menorca amb el Regne Unit mantenen l'inici de les operacions a maig i abril, en funció de les seves respectives estratègies comercials. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha remarcat la feina que s'ha fet des de la institució per aconseguir aquesta fita: "El treball que s'està fent per a la desestacionalització tenen efecte, i l'esforç de l'administració per tancar acords de màrqueting per impulsar la connectivitat a l'hivern també tenen una incidència positiva en el posicionament de Menorca a mercats estratègics com el britànic".

D'altra banda, Mora s'ha reunit amb representants del Cabildo de Lanzarote para comentar i tancar els punts del protocol d'intencions entre les dues illes declarades Reserva de Biosfera per la Unesco l'octubre del 1993. Durant la trobada s'ha posat de manifest la voluntat d'ambdós territoris de celebrar conjuntament els 30 anys com a Reserves de Biosfera amb el repte de reforçar el compromís amb les polítiques de sostenibilitat, implicant també a actors socials, culturals, econòmics i educatius. Per dur a terme aquestes accions es designarà una comissió de treball conjunt de Menorca i Lanzarote, que determinarà les accions en matèria de sostenibilitat que s'efectuaran, entre les quals es preveu el disseny d'experiències pilot en projectes de turisme regeneratiu a determinades zones de les destinacions.

stats