Reforma passeig Marítim de Palma
Societat 08/07/2024

Comença la demolició de la discoteca Social Club al passeig Marítim de Palma

La reforma implica l'enderrocament del local d'oci nocturn, però la de la històrica passarel·la es farà més endavant

ARA Balears
1 min

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha iniciat aquest dilluns la demolició de la discoteca Social Club Mallorca com a part de la reforma del passeig Marítim de Palma. A primera hora del matí, els operaris han començat l'enderrocament de l'establiment, expropiat després que els propietaris no arribassin a un acord econòmic amb l'APB. L'immoble no s'ajusta al projecte del nou passeig Marítim, que inclourà més espais per als vianants i zones verdes.

La demolició de la discoteca, no obstant això, no implica, de moment, la de la històrica passarel·la que uneix l'establiment amb l'antic hotel Mediterrani, la façana del qual està protegida. El procés és complicat i l'APB estudia la manera d'executar-lo sense danyar el patrimoni implicat.

Demolició de la discoteca Social Club al passeig Marítim de Palma

La reforma del passeig té com a objectiu pacificar la zona per tal que els vianants recuperin l’espai, apropar i entrellaçar les zones del port amb el centre de la ciutat i impulsar un canvi de model de la mobilitat que prioritzi el transport públic i els desplaçaments no motoritzats. “És un projecte profitós perquè engloba totes les millores ambientals i paisatgístiques que hi ha actualment al mercat”, va concretar el cap de Planificació i Infraestructures de l’Autoritat Portuària de les Balears (APB), Toni Ginard.

La data prevista per finalitzar el total del projecte serà a principi de l’any 2025.

stats