Exèrcit
Societat 03/10/2023

La Comandància General de les Balears organitza una hissada de bandera al Born per commemorar el 12 d'octubre

Enguany també s'organitzaran altres actes complementaris com un concert i una jura de bandera a Eivissa

ARA Balears
2 min
Militars de les Illes Balears enviats a l’Afganistan, en una imatge arxiu.

PalmaLa Comandància General de les Balears, amb l'objectiu de commemorar el 12 d'octubre, ha organitzat una hissada de bandera i un homenatge als caiguts al passeig del Born de Palma l'11 octubre a les 11 hores.

Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de militars dels tres exèrcits, membres de la Guàrdia Civil, el cos de Policia Nacional i Policia Local, segons ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat recollit per Europa Press.

Aquest acte estarà presidit pel comandant general de les Balears, Fernando Luis Gracia, i també hi estaran convidades les autoritats civils.

A més a més, enguany també s'organitzaran altres actes complementaris. Així, es farà un concert de la unitat de Música de la Comandància General de les Balears, programat per a dia 6 d'octubre, a l'espai cultural Can Ventosa d'Eivissa a les 19 hores —amb entrada lliure fins a completar aforament— i la jura de bandera del pròxim dia 7 d'octubre a Sant Antoni de Portmany a les 11 hores al passeig de les Fonts.

MÉS per Palma demana al batle que anul·li la cessió de l'espai públic del Born per celebrar els actes militars

Per la seva banda, la regidora i portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha reclamat al govern de Palma que no presti l'espai públic per a activitats que normalitzen els conflictes bèl·lics. Truyol ha enviat una missiva al batle de Palma, Jaime Martínez, en la qual demana que rectifiqui la decisió i anul·li la cessió de l'espai públic del Born per celebrar els actes militars del 12 d'octubre.

La regidora reclama que l'Ajuntament de Palma promogui "la cultura de la pau", i aquesta "és l'única bandera" que han d'aixecar i estar present en els carrers de Palma. "Especialment en un context internacional amb diverses guerres actives, fins i tot una a Europa", ha afegit.

Per a Truyol, la institució hauria de marcar "un camí que va des de la denúncia de la guerra, dels seus motius i arguments economicistes, de les despeses absurdes i dels interessos ocults, fins a la necessària cultura de la pau". "Cap govern municipal s'havia atrevit abans a treure una festivitat com aquesta dels recintes militars", ha afegit. L'ecosobiranista diu que aquesta celebració mostra que estam davant "un govern d'absolut retrocés, i ens fa viatjar 50 anys enrere, quan l'exèrcit era el protagonista del sistema polític". "Aquest fet no fa més que recordar-nos l'estil ranci del pacte de govern PP-Vox", ha afegit.

stats