Societat 27/05/2020

Col·legis, instituts i sindicats, en contra de l'ampliació de les tutories a la fase 3

Les associacions de directors de Primària i Secundària i els representants sindicals se senten menyspreats per part de la Conselleria d'Educació

M. F.
1 min
Les escoles habilitaran espais per apartar els que tinguin símptomes de covid-19

PalmaEls sindicats de les Illes ja es varen manifestar en contra de tornar als centres educatius abans del mes setembre i ara mostren el seu rebuig a l'anunci del conseller d'Educació Martí March d'ampliar les tutories presencials a la fase 3 . Els representants de les associacions de directors de Primària (Adipma) i Secundària (Adesma) també s'han mostrat contraris a l'anunci fet per March i tant els sindicats com les entitats que representen els equips directius dels centres educatius han expressat que no se senten escoltats per la Conselleria d'Educació i que s'assabenten dels canvis pels mitjans de comunicació.

"Ens sentim decebuts i menyspreats", ha assenyalat Joan Ramon Xamena, portaveu d'Adesma, en relació amb l'ampliació de les tutories en declaracions a l'ARA Balears. "És una bogeria. Ens estam plantejant deixar de participar en les reunions de la Conselleria. Un dia diuen blanc i l'altre, negre. Estan tots els mestres molt estressats", afirma Joana Maria Mas, portaveu d'Adipma.

Cosme Orell, portaveu de l'STEI, també ha manifestat el malestar que li han traslladat els docents i ha reclamat que "deixen que el curs acabi com està". Per la seva banda, ANPE, en un comunicat, ha remarcat que el conseller "va assumir i defensar davant la Conferència Sectorial d’Educació finalitzar el curs de manera telemàtica i centrar els esforços en el curs vinent".

stats