Societat 08/08/2019

Ciutadella prova l'ús de drons per reforçar les tasques de salvament i rescat a les platges

L'aparell pot suportar vent de 30 nusos i garantir l’operativitat en condicions meteorològiques adverses

Ivan Martín
1 min
La prova pilot s'està efectuant a les platges del terme municipal de Ciutadella.

CiutadellaCiutadella participa aquesta setmana en una iniciativa de platges aerovigilades que promou l’empresa General Drones, amb la col·laboració de Bandera Azul. L’aparell que sobrevola els arenals del terme municipal és un model Auxdron LFG, amb vuit motors independents, i que pot suportar vent de 30 nusos i garantir l’operativitat en condicions meteorològiques adverses. La idea és fer un treball de camp amb el dron i que l’Ajuntament pugui tenir un estudi sobre l’aplicació en el futur d’aquesta tecnologia a les platges, a més de la localització de persones perdudes i el control d’espais oberts.

La iniciativa s’emmarca en l’aposta de Ciutadella per les noves tecnologies en els diferents àmbits. El regidor de Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, Sergi Servera, destaca els beneficis que representa la utilització d'aquestes eines modernes en l’àmbit del salvament i el rescat. “A les platges, els drons ens permeten controlar el temps real de molts factors, també l’auxili de víctimes, l’avaluació de riscos i la prevenció”, ha precisat.

Servera recorda que el ventall de beneficis de l’ús d’aquesta tecnologia no es limita a les platges, perquè Ciutadella té un perímetre aproximat de 40 quilòmetres de Camí de Cavalls, espai on són freqüents els accidents que necessiten assistència. En aquest sentit, en la localització de persones és un avantatge. Amb els drons, es facilitaria la feina i es minimitzaria el gran desplegament de recursos humans. El Camí de Cavalls és competència del Consell de Menorca i serà aquesta institució la que haurà de plantejar la implantació de la tecnologia.

stats