Societat 14/06/2021

Ciutadella demana a la Casa Reial la cessió d'un edifici per a l'àrea social

Hi ha 62 persones en llista d’espera per a la residència geriàtrica i 82 per a algun dels dos recursos assistencials de Ciutadella

Iván Martín
2 min
Imatge de l'edifici sol·licitat a la Casa Reial.

MaóL'Ajuntament de Ciutadella aprovarà en el pròxim ple municipal del mes de juny una proposta per instar a la Casa Reial a iniciar converses amb el consistori, amb l'objectiu de cedir un immoble de la seva propietat situat al número 1 de la plaça de Joan de Borbó, per així poder ampliar els recursos assistencials municipals. Aquest immoble, que actualment es troba en desús, consta de planta baixa i d’un extens pati interior. Té 881 metres quadrats, dels quals 555 metres quadrats estan construïts, unes característiques que el farien adequat per poder-hi ubicar un centre de dia o un habitatge supervisat per a gent gran més autònoma.

Cal remarcar que la institució, amb el Patronat Municipal de l’Hospital i del Servei d’Atenció Social, treballa per atendre les necessitats creixents referents a dependents i gent gran, per així poder oferir més serveis per a la població de Ciutadella que té manca d’autonomia. Unes necessitats que, amb les dades a la mà, són força eloqüents, ja que actualment el Patronat Municipal de l’Hospital gestiona els serveis de la residència geriàtrica assistida, del Centre de Dia i del Centre de Promoció de l’Autonomia.

El geriàtric compta ara com ara amb 60 places residencials assistides, mentre que el Centre de Dia té 10 places amb persones dependents dels graus II o III, i el Centre de Promoció a l’Autonomia té 12 places per taller, amb un total de 6 tallers diaris. Avui en dia hi ha 62 persones en llista d’espera per a la residència geriàtrica municipal i 82 persones en llista d’espera per a algun dels dos recursos assistencials de Ciutadella, mentre que al Centre de Dia Municipal hi ha 23 persones en llista d’espera i 58 persones que han sol·licitat el servei de centre de dia del Patronat o el de Santa Rita.

stats