Societat 03/04/2020

El Cercle d'Economia estima que el pic del coronavirus a Balears s'ha registrat aquesta setmana

L'entitat ha elaborat l'informe tècnic Covid-19, en el qual inclou gràfics d'elaboració pròpia sobre l'evolució de la pandèmia a l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Entrada d'Urgències de Son Espases

PalmaBalears ja ha passat el moment de més contagis nous de coronavirus i el pic es va produir entre dia 31 de març i dia 2 d'abril, segons estima la previsió d'evolució de l'informe tècnic Covid-19 fet pel Cercle d'Economia de Mallorca, indica Efe.

En aquest document, l'entitat hi inclou gràfics d'elaboració pròpia sobre l'evolució de la pandèmia a l'Arxipèlag i en fa dues previsions diferents: una situaria la xifra de contagis nous més alta entorn del 31 de març i l'altre cap al 2 d'abril.

El Cercle d'Economia de Mallorca considera en l'anàlisi de previsions del model de 28 de març que "es comença a veure un desplaçament lateral del nombre de casos nous diaris", però durant els pròxims dies "s'haurà de veure si es confirma aquesta tendència, tal com ja passa a Itàlia i França". Adverteix també que les estimacions a llarg termini "poden tenir errors significatius perquè el model encara no recull correctament l'efecte de les mesures d'aïllament".

Per fer l'estudi, el Cercle d'Economia de Mallorca ha utilitzat com a fonts els informes de situació del covid-19 a Espanya del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, i de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica Centre Nacional d'Epidemiologia per fer els gràfics.

L'entitat posa a disposició de la societat un nou informe tècnic sobre el covid-19 amb informació actualitzada de l'evolució, previsions per a Balears i reflexions d'experts sobre la qüestió. Es pot consultar a la seva pàgina web. En el seu portal digital també ha creat un fòrum de debat, reflexió i pensament crític titulat 'Reflexions des del confinament', amb articles d'intel·lectuals i experts de diferents camps.

stats