Afers socials
Societat 04/10/2023

Els centres de menors de Mallorca estan ocupats gairebé al 100%

El president del Consell de Mallorca i el de l'IMAS han anunciat aquest dimecres que preveuen incrementar en 48 les places d'acollida

1 min
Un dels centres de menors de l'IMAS, en una imatge d'arxiu.

PalmaEls centres de menors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) "freguen el 100% d'ocupació", segons ha informat el president de la institució, Guillermo Cifre. Per això, una de les primeres mesures que el nou equip de govern del Partit Popular vol posar en marxa és augmentar les places d'aquests centres, concretament amb 48, de moment.

"És necessari l'increment, per una banda, de 32 places amb concerts, i, per altra banda, de 16 més amb l'adquisició d'altres immobles", ha declarat al respecte Cifre. Així mateix, l'IMAS pretén renovar el centre de primera acollida Tramuntana, que a hores d'ara té un règim de lloguer. "En volem adquirir un de nou i després decidir si mantenim el centre Tramuntana o en prescindim", ha puntualitzat.

En detall, el president de l'IMAS ha indicat que "hi ha oberts tres expedients per l'augment de places". Per una banda, pretenen "incrementar en 32 les concertades residencials" i, per una altra, ja treballen en "l'adquisició de dos immobles per a vuit menors cada un". Finalment, estan "cercant un immoble o solar per ubicar-hi un nou centre de primera acollida, per a menors d'entre 13 i 17 anys, per actualitzar el Tramuntana", ha especificat.

A hores d'ara, ha explicat Cifre, l'IMAS té la tutela de prop de 1.000 menors, entre centres i famílies d'acollida. D'altra banda, en total –no només en protecció–, la institució està formada per uns 2.200 treballadors.

stats