Protecció
Societat 04/10/2023

L'IMAS investiga tres casos sospitosos d'explotació sexual de menors

El president de la institució insular assegura que davant qualsevol sospita informen les autoritats competents

2 min
Seu de l'IMAS.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha notificat tres nous casos de sospita d’explotació sexual de menors d’ençà que el Partit Popular –amb el suport de Vox– governa al Consell de Mallorca. Així n'ha informat aquest dimecres el president de l'IMAS, Guillermo Sánchez Cifre, en una roda de premsa sobre l'estat actual de la institució, en companyia del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

"Davant qualsevol sospita, des d'unes sabates noves a un retard en l'hora d'arribada dels menors, informam. Tenim l'obligació de notificar la Fiscalia i les forces i cossos de seguretat de l'Estat", ha assegurat Cifre. El president de l'IMAS ha recordat que, precisament arran dels 16 casos que van sortir a la llum la legislatura passada, "cal tenir un excés de zel" davant aquestes sospites.

Sobre els tres casos que s’estan investigant, Cifre s’ha negat a entrar en detalls, però ha assenyalat que ha de ser una qüestió tècnica, i no una decisió política, “el fet comunicar-ho als agents implicats”. Juntament amb això, ha afegit, s’obre un expedient al RUMI (Registre Unificat de Maltractament Infantil).

Auditoria a l'IMAS

Cifre i Galmés han comparegut aquest dimecres per informar novament de l'auditoria que volen fer a l'IMAS. Tot i que la mesura ja estava anunciada, aquest dematí han comunicat que han fet la primera passa per posar-la en marxa i han iniciat les qüestions prèvies. No obstant això, desconeixen encara quant costarà l'auditoria –que s'encarregarà a una empresa o entitat externa–, i si els resultats que pugui treure seran diferents de les conclusions de la comissió d'experts, que va fer l'anterior equip de govern, o de l'anàlisi que va fer el Parlament Europeu.

En concret, amb aquesta auditoria pretenen que "algú, de manera externa, analitzi com estam treballant", ha defensat el president de l'IMAS. Sobre la possibilitat que aquesta arribi a les mateixes conclusions que la comissió d'experts o la del Parlament Europeu, Cifre no s'ha mostrat preocupat: "Si són les mateixes, doncs bé. Si no, qualsevol ajuda serà benvinguda. Entenem que és un instrument vàlid i útil".

stats