Societat 13/11/2018

Els centres educatius de dues línies tindran un orientador en plantilla

La taula sectorial d'educació ha aprovat aquest dimarts els nous criteris de plantilla

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa taula sectorial d'educació ha aprovat aquest dimarts els nous criteris de plantilla, que inclouen, segons l'agència Efe, que tots els centres amb dues línies tindran un orientador en plantilla. També ha acordat l'oferta pública d'ocupació i les instruccions per a les eleccions sindicals.

S'ha aprovat per majoria l'esborrany pel qual es fixen els criteris específics per establir les plantilles orgàniques dels centres per al curs 2019-20, segons ha informat la Conselleria d'Educació i Universitat en un comunicat.

Entre les novetats, per primera vegada els centres de dues línies, a partir del curs 2019-20, comptaran amb un orientador itinerant en plantilla que cobrirà aquest servei en diferents centres educatius i que compartirà les funcions amb un centre d'una línia.

La figura de l'orientador va començar a fixar-se als centres de tres línies i un any després als centres de més de 18 unitats o que tenien una aula UECCO i ara, es consolidarà als centres de dues línies. Segons la Conselleria, la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa ha augmentat la dotació d'orientadors en 90 en aquesta legislatura.

La segona de les novetats és que a partir del curs 2019-2020 tots els centres hauran de consolidar un 85% de les seves places de plantilla orgànica. Aquesta consolidació es tindrà en compte posteriorment a l'hora de realitzar les quotes de plantilla i la dotació de recursos humans dels centres. A més, s'ha aprovat per unanimitat l'oferta pública d'ocupació amb la cobertura d'una taxa de reposició de 233 persones per al proper curs.

stats